Броени дни преди края на 2023 г. е време да си

...
Броени дни преди края на 2023 г. е време да си
Коментари Харесай

5 от най-добрите песни на 2023 г. с The Beatles, Майли Сайръс, Depeche Mode, Бионсе и Лени Кравиц

Броени дни преди края на 2023 година е време да си припомим за някои от най-хубавите части, които излязоха през годината. Редица влиятелни издания направиха своите селекции за най-хубавите, най-стриймваните, най-продаваните, най-популярните, най-слушаните и най-не знаем още какви песни за 2023 година

Ние взехме решение обаче да не се съобразяваме с техните ранглисти и желания, а сами да създадем своя избор. И въпреки да можем да назовем незабавно най-малко 50 части, които ни станаха обичани още в деня на излизането им, ще се спрем единствено на пет, запазвайки духа на петъчната ни музикална селекция.

Няма по какъв начин да не стартираме с последната ария на The Beatles - " Now And Then ".  Новото парче на именитата група излезе на 2 ноември, а видеото се появи на 3 ноември, като съдържа архивни фрагменти с починалите членове на бандата, както и модерни моменти с Пол Маккартни и Ринго Стар. 

Клипът е самобитно " прощаване " на The Beatles с публиката, въпреки и случило се доста години след разпадането на групата. Режисьор на видеото е Питър Джаксън, а основаването на песента, както към този момент стана ясно, е станало с помощта на опциите, които дава изкуственият разсъдък.

Няма по какъв начин да пропуснем и  Майли Сайръс , която издаде своя осми студиен албум Endless Summer Vacation на 10 март тази година. Първата ария от него беше " Flowers ", която слуайно или не излезе на 13 януари - точно на рождения ден на някогашния ѝ брачен партньор Лиъм Хемсуърт.

Водещият сингъл от Endless Summer Vacation на Майли Сайръс улавя този миг, когато депресията след раздялата се трансформира в приемане на нова действителност. Върху мъгляви китари и синтезатори, Сайръс​ разсъждава върху една пропаднала връзка - " бяхме прави, до момента в който не бяхме ", спомня си тя, обобщавайки месеци на кавги и сълзи по скръбен, къс метод.

Memento Mori е 15-ият студиен албум на Depeche Mode , който излезе през март тази година. А едно от обичаните ни части от него, което може да се похвали и със страховит клип, е " Wagging Tongue " . Видеото се развива в кинематографична галактика, където разпоредбите, ръководещи междуличностната връзка, са строги и сюрреалистични. " Wagging Tongue " споделя историята на млада двойка от малко отдалечено село, която се причислява към своите съседи за обред на борба - подобен, който притегля участници от всички сфери на живота: юристи, предприемачи, свещеници, служители на реда, даже Мартин Гор и Дейв Гахан на Depeche Mode.

Резултатът е дразнещ размисъл, образно вълнуващ и идеално допълващ песента, за която Rolling Stone инцидентно написа, " думите имат метод да се забият в мозъка ви ", а Pitchfork възхвалява като " зората на нова динамичност ". Една от огромните изненади на клипа се оказа фактът, че е сниман не къде да е, а в България. Ако би трябвало да бъдем точни, край язовир " Студена ", област Перник. А в огромна част от сцените вземат участие и български артисти. Едно от открояващите се лица е това на Татяна Йолинска.
 Татяна Йолинска - българката в най-новия клип на Depeche Mode
Коя е българката в най-новия клип на Depeche Mode

За себе си, за песните на Depeche Mode и за клипа на " Wagging Tongue "

В началото на декември Бионсе  сподели нова ария, наречена " My House " . Това беше първата й напълно нова музика, откогато издаде Renaissance предходната година, който албум при стартирането му беше разгласен от Бионсе като първо деяние в поредност от три елементи.

2023 година се оказа огромна година за Бионсе, която сложи нов връх като реализатор с най-вече награди Грами за всички времена. Тя взе премиите тази година за най-хубав денс/електронен албум, най-хубав денс/електронен запис, най-хубаво обичайно ар енд би осъществяване и най-хубава ар енд би ария.
 5 коледни песни от 2023 година с Шер, Сабрина Карпентър, Bon Jovi, OneRepublic и Грегъри Портър
5 коледни песни от 2023 година

Да загреем за празниците

Лени Кравиц е занаятчия на музикалния фюжън от десетилетия, само че все пак способността му да прави фънк и рок един до друг не стопира да въодушевява. И " TK421 " - водещият сингъл от неговия предстоящ през 2024 година албум, е следващото доказателство за това. Blue Electric Light - " албумът, който по този начин и не съумях да издам пред цялата си кариера ", както споделя Лени, чакаме на 15 март 2024 г. 

Що се отнася до " TK421 ", като се изключи че изпълнителят е гол във видеото, което е приятност за очите, песента е доста енергична и заредена с присъщото за Лени Кравиц звучене, което автоматизирано я прави и приятност за ушите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР